ГоловнаСвіт

Число банкрутств у Росії наблизилося до історичного рекорду

Реальні доходи росіян падають 12 кварталів поспіль.

Число банкрутств у Росії наблизилося до історичного рекорду
Фото: sitesovety.ru

Кількість банкрутств у Росії в третьому кварталі стало більш на 3% в порівнянні з другим кварталом, в зіставленні з липнем-вереснем 2016 року кількість банкрутств збільшилася до 3227. 

Про це повідомляє Центр макроекономічного аналізу та прогнозування.

Відзначається, що до зростання числа банкрутств могли привести два фактори: слабкий споживчий попит і повільне зниження ключової ставки.

Як випливає з показників Росстату, реальні доходи населення падають 12 кварталів поспіль. А ключова ставка, яка була на початку року на рівні 10%, до кінця жовтня знизилася тільки до 8,25%, зважаючи на те, що інфляція падала швидше.

Рівень банкрутств, який досягнуто за підсумками серпня-вересня навіть трохи перевищив пікове значення березня 2015 року, повідомляється в звіті центру. Той рівень, який зафіксовано зараз, тільки на 2,1% нижчий рекордного значення жовтня 2009 року.

Найбільша кількість банкрутств в третьому кварталі припала на сферу торгівлі (300 банкрутств у вересні), а також на харчову промисловість і машинобудування. Незначно знизився показник банкрутств у сфері комерційних послуг та металургії. Щомісяця оновлює історичні максимуми з кількості банкрутств сфера будівництва.

Нагадаємо, в травні повідомлялося, що іноземні кредитори Росії різко скоротили купівлю російських облігацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram