ГоловнаСвіт

Більш ніж 300 людей загинули в результаті землетрусу в Ірані (оновлено)

Понад 2800 осіб отримали поранення.

Щонайменше 211 людей загинули під час землетрусу на кордоні між Іраном і Іраком.

Про це повідомляє іранський телеканал PressTV з посиланням на судово-медичну службу західної провінції Керманшах.

Більшість загиблих є жителями Ірану. Від стихійного лиха також постраждали щонайменше 1568 осіб. За словами в.о. губернатора провінції Сулейманія Омара Ахмада, в іракському місті Дарбандіхан загинули щонайменше чотири людини. За даними джерел Reuters у Міністерстві охорони здоров'я Іраку, постраждали щонайменше 50 осіб.

У результаті землетрусу в західних районах Ірану люди залишилися без електрики, також підземні поштовхи призвели до руйнувань будівель. У провінції Керманшах зараз працюють 737 рятувальників.

Землетрус стався ввечері 12 листопада за 30 кілометрів на південний захід від Халабджі в Іракському Курдистані, недалеко від північно-східного кордону з Іраном. Осередок знаходився на глибині 33,9 км, поштовхи відчувалися в Туреччині, Ізраїлі та Кувейті.

Оновлення. Бі-бі-сі з посиланням на іранський уряд уточнює, що жертвами землетрусу магнітудою 7,3 стали щонайменше 328 осіб. Загиблі є і в Іраку. Понад 2800 осіб отримали поранення.

Землетрус, що почався в неділю ввечері, спровокував паніку серед населення: жителі вибігли зі своїх будинків на вулиці. Мечеті в столиці Іраку Багдаді транслювали молитви через гучномовці.

За даними однієї з іранських гуманітарних організацій, у результаті землетрусу - одного з найпотужніших цього року - без даху над головою залишилося до 70 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram