ГоловнаСвіт

На акціях прихильників Навального в Росії затримали понад 260 осіб

У Краснодарі затриманого заарештували на три доби.

На акціях прихильників Навального в Росії затримали понад 260 осіб
Фото: Дождь

Під час акцій на підтримку Олексія Навального у 27 містах Росії затримали щонайменше 262 осіб, повідомляє ОВД-Инфо.

За інформацією на 20:00, в Петербурзі затримали 66 осіб, в Ярославлі - 54 людей, 20 учасників акції затримали в Липецьку. Затримання також відбувалися в Калінінграді, Краснодарі, Пермі, Пскові, Саранську, Селятині, Сочі, Ставрополі, Твері, Тюмені, Якутську.

У Краснодарі затриманого заарештували на три доби. У Єкатеринбурзі, Іжевську, Нижньому Тагілі, Ростові-на-Дону, Самарі, Саратові, Тулі, Тюмені і Южно-Сахалінську учасників спочатку затримали, а потім відпустили.

У Москві на акції затримали двох осіб, передає Дождь. Голова московського штабу Навального Микола Ляскін назвав акцію найбільшою неузгодженою ходою Тверською вулицею, що пройшла без затримань.

"Фонтанка" з посиланням на представників руху "Допомога затриманим" повідомляла, що в Петербурзі затримали понад осіб. При цьому поліція жорстко затримувала учасників.

Активістка руху "Допомога затриманим" Марина Букіна розповіла про те, як співробітник Росгвардії вдарив її кийком по голові. "Кажуть, розсічення сантиметрів сім", - сказала вона в розмові з "Новой газетой".

На початку жовтня Навальний оголосив про проведення всеросійської акції протесту в день народження президента РФ Володимира Путіна. У Москві, Санкт-Петербурзі і низці інших міст акції не узгодили.

Навального заарештували 2 жовтня на 20 діб за заклики до участі в неузгодженій акції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram