ГоловнаСвіт

У Петербурзі на акції прихильників Навального затримали десятки людей (оновлено)

У різних регіонах Росії затримали понад 130 осіб. У Москві акція пройшла без затримань.

У Петербурзі на акції прихильників Навального затримали десятки людей (оновлено)
Фото: Дождь

На акції підтримки Олексія Навального в Санкт-Петербурзі затримали кілька десятків людей, передає Дождь.

На опублікованому телеканалом відео видно, що люди, які ланцюжком ішли з Марсового поля, стоять попід стінами на Літейному проспекті. Вони скандують: "Пока мы едины, мы непобедимы". Поліція вибірково затримує протестувальників.

Радіо Свобода передає, що затримання почалися після того, як більша частина людей, яка спочатку зібралася на Марсовому полі, вирушила в кілька локацій ближче до центру міста.

Серед затриманих - активіст Ільдар Дадін, фотограф Анатолій Мальцев, співробітник Фонду боротьби з корупцією Георгій Албуров. "Медиазона" пише про затримання фотографа Давида Френкеля.

За даними "Фонтанки", затримано 30 осіб. Правозахисники організації "Відкрита Росія" повідомили про 45 затриманих. За оцінками кореспондента "Дождя" і "Новой газеты", затримано близько 100 осіб. Влада міста поки що не назвала точної кількості.

Одна із затриманих отримала травму. Журналіст "Эха Москвы" Арсеній Веснін у своєму твіттері написав, що їй розбили голову.

Поліція почала формувати кілька колон із співробітників правоохоронних органів, щоб розігнати учасників акції. Вони вишикувалися у два ланцюжки і не пропускають мітингувальників. Значна частина протестувальників покинула місце проведення акції.

Раніше поліція запропонувала учасникам замість неузгодженої акції відвідати безкоштовний показ фільму Олексія Піманова "Крим".

Аналогічні акції 7 жовтня пройшли в різних регіонах Росії. Усього на них затримали понад 130 осіб. У Москві акція пройшла без затримань. За інформацією МВС, у ній взяли участь близько 700 осіб.

На початку жовтня Навальний оголосив про проведення всеросійської акції протесту в день народження президента РФ Володимира Путіна. У Москві, Санкт-Петербурзі і низці інших міст акції не погодили.

Навального заарештували 2 жовтня на 20 діб за заклики до участі в неузгодженій акції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram