ГоловнаСвіт

У Франції школярам хочуть заборонити користуватися мобілками

Французький міністр освіти нагадав, що щотижневі засідання Ради міністрів у Єлисейському палаці відбуваються без мобілок. 

У Франції школярам хочуть заборонити користуватися мобілками
Фото: Atlantico

Міністр освіти Франції Жан-Мішель Бланке пообіцяв виконати передвиборну обіцянку президента  Еммануеля Макрона  й заборонити школярам користуватися мобільними телефонами в класах.

Про це повідомляє RFI.

"Усі разом - викладачі, батьки - ми маємо знайти можливість захистити наших учнів від проблеми, яку спричиняє використання мобільних телефонів: від проблеми розсіювання уваги", - заявив міністр в інтерв'ю журналу l'Express.

За його словами, обходитися без мобільного можна. Як приклад він навів щотижневі засідання Ради міністрів у Єлисейському палаці, на які їх учасникам заборонено приносити телефони.

"На час (засідання кабміну) наші телефони залишаються в спеціальних боксах... Мені здається, це завдання досяжне і для представників інших соціальних груп, серед них учнів", - сказав глава Міносвіти.

Міжнародне французьке радіо нагадує, що напередодні нинішнього навчального року у Франції велася полеміка про те, чи варто дозволяти школярам курити на території навчальних закладів. Ініціатива була запропонована заради зниження ризику терористичної атаки на дітей, що групуються біля входів до коледжів і ліцеїв, щоб покурити. Міністр освіти висловлювався за те, щоб дозволити кожному окремому навчальному закладу вирішувати це питання на свій розсуд, але в підсумку 4 вересня уряд оголосив, що заборону на куріння на територіях шкіл буде збережено.

Нагадаємо, що 12 вересня у Франції почався загальнонаціональний протест проти трудової реформи Макрона. Подробиці нової реформи трудового законодавства були оголошені 31 серпня. Реформа Макрона передбачає подальшу лібералізацію ринку праці. Нові заходи спрощують Трудовий кодекс і збільшують число питань, які будуть регулюватися не законом, а колективними угодами на підприємствах і в галузях економіки. Мета реформи - зробити ринок праці більш гнучким, щоб домогтися зниження хронічно високого безробіття, що становить 9,5% працездатного населення (при середньоєвропейському показнику 7,8%).

Наступного дня прем'єр Франції пообіцяв провести трудову реформу, незважаючи на протести.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram