ГоловнаСвіт

Путіна зроблять "народним кандидатом" на виборах президента, - Znak.com

Кремль хоче скласти списки лідерів громадської думки, до яких увійдуть відомі і шановні спортсмени, діячі культури і благодійники.

Путіна зроблять "народним кандидатом" на виборах президента, - Znak.com
Путин с народом
Фото: EPA/UPG

Число довірених осіб Володимира Путіна на виборах президента Росії 2018 року збільшиться порівняно з попередніми виборами за рахунок регіональних лідерів громадської думки.

Про це повідомляє Znak.com із посиланням на джерела в регіональних адміністраціях.

Вони розповіли, що Кремль попросив скласти списки лідерів громадської думки, до яких увійдуть відомі і шановні спортсмени, діячі культури і благодійники. Особливим побажанням стало те, щоб вони жили не тільки в обласних центрах, а й у менших містах.

"Як кандидат у президенти Володимир Путін через своїх довірених осіб повинен буде прийти буквально до кожної людини додому. Треба буде організувати масовий збір наказів, причому не тільки у великих містах. Акцент буде зроблено на те, що Путін - "народний" кандидат, єдиний із політиків, хто на цих виборах постукає в кожні двері", - пояснив співрозмовник агентства.

Раніше РБК повідомляв із посиланням на близьке до Кремля джерело, що регіональні адміністрації попросили скласти списки довірених осіб Путіна на виборах. Джерело в керівництві одного з регіонів зазначило, що їх попросили знайти не чиновників і депутатів, а "відомих лідерів громадської думки". 

За інформацією РБК, запит надійшов у Сахалінську, Тульську, Курганську і Ярославську області і в Дагестан.

Співрозмовники видання розповіли, що за складання списків відповідають віце-губернатори з внутрішньої політики. Їм необхідно знайти від трьох до 20 осіб як імовірних довірених осіб Путіна.

На виборах 2012 року в Путіна було 499 довірених осіб, у тому числі футболісти Ігор Акінфєєв, Андрій Аршавін і Олександр Кержаков, співаки Надія Бабкіна, Микола Расторгуєв і Стас П'єха, режисери Микита Михалков і Федір Бондарчук, модельєр Валентин Юдашкін і інші.

Нагадаємо, в серпні повідомляли, що скандальний депутат Держдуми РФ, голова Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський буде вшосте балотуватися в президенти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram