ГоловнаСвіт

Британія створить нові органи регулювання після Brexit

Після Брекзиту в Британії пануватиме перехідний період, коли закони ЄС залишаться чинними в окремих галузях.

Британія створить нові органи регулювання після Brexit

Вихід із Євросоюзу вимагатиме від Великобританії створити нові органи регулювання, але їхня кількість не перевищить десяток.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерела в британському уряді.

"За словами урядового джерела, оцінка необхідності створення нових органів регулювання після виходу з ЄС показала, що їх повинно бути небагато, швидше за все - менш ніж 10", - наголошено в матеріалі.

Ці дані агентству підтвердили і джерела в оточенні прем'єр-міністра Терези Мей, проте не уточнили, які саме галузі потребуватимуть нових наглядачів.

Рейтер зазначає, що розірвання складних юридичних зв'язків між Євросоюзом і Великобританією, які формувалися десятиліттями, виявилося великою проблемою, причому дуже важливою для п'ятої економіки світу. Деякі великі компанії вже оголосили про свій намір переїхати в інші юрисдикції, щоб уникнути збільшення витрат, пов'язаних з регулятивною невизначеністю.

Зазначають, що влада Великобританії вже оголосила, що після виходу Сполученого Королівства з ЄС у країні пануватиме перехідний період, коли закони Євросоюзу залишаться чинними в окремих галузях.

Як повідомляли раніше сьогодні, Британія заявила про своє право після Брекзиту повернути ЄС ядерні відходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram