ГоловнаСвіт

Навальний провів дебати з Гіркіним

Бойовик не відповів на запитання, хто збив рейс MH17.

Увечері в четвер, 20 липня, в Росії пройшли дебати лідера російської опозиції Олексія Навального і бойовика Ігоря Гіркіна (він же Стрєлков), який був одним з керівників "ДНР" у 2015 році.

Більш ніж годину вони обговорювали ситуацію з корупцією в Росії, відносини із Заходом, а також ситуацію на Донбасі і в Криму.

Основні запитання були підготовлені заздалегідь. Наприклад, Навальний прямо запитав у Гіркіна, хто збив рейс MH17 над Донбасом. Однак домогтися чіткої відповіді від бойовика не вдалося. "У мене були тільки ЗРК "Голка" і "Стріла". Збивати нам було нічим, більше нічого сказати не можу", - заявив він.

Беззмістовною вийшла відповідь на запитання, хто профінансував його операцію із захоплення українського міста Слов'янськ. "Можу сказати, що зброю взяв в Криму, там же взяв і невеликі гроші - дуже невеликі. А на інші питання я як офіцер не можу і не буду відповідати", - заявив Гіркін.

На питання, чому він виїхав з України, бойовик заявив, що йому були виставлені такі умови. Які саме умови - відповісти відмовився.

Зі свого боку Навальний наголосив, що війна на Донбасі робить Росію біднішою і що він має намір виконати Мінські угоди, якщо стане президентом Росії. На що Гіркін зауважив, що після цього виникне питання Криму і тому війна неминуча.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram