ГоловнаСвіт

У Білорусі двох "чорних ріелторів" засудили до смертної кари

Убивці ховали деяких своїх жертв живцем.

У Білорусі двох "чорних ріелторів" засудили до смертної кари

Суд Могильовської області (Білорусь) виніс вирок "чорним ріелторам", які, за версією слідства, вбивали людей, щоб роздобути і перепродати їхні квартири. Двоє з чотирьох - Ігор Гершанков і Семен Бережний -засуджені до смертної кари.

Про це повідомляє Tut.by. 

Слухання резонансної справи проходило в Могильовському обласному суді у відкритому режимі. Семена Бережного, Ігоря і Тетяну Гершанкових звинувачували в убивствах, викраденні людини, а також шахрайстві, розбої, вимаганні, розкраданні або знищенні документів. Подружжя звинувачували також у незаконному обігу наркотиків або психотропів (зберіганні без мети збуту). Бориса Колеснікова звинувачували в розбої, пособництві при скоєнні вбивства, пособництві у викраденні людини.

За даними слідства, зловмисники діяли в 2009-2015 роках. Вони переконували власників квартир продати майно, а після цього розправлялися з ними. На кладовищах у Могильовській області було знайдено шість поховань і ще три ями, приготовані для майбутніх жертв. Деяких, як прозвучало під час судового засідання, закопували живцем: людина в цей час спала під впливом горілки та клофеліну.

Держзвинувачення попросило для обвинувачених Ігоря Гершанкова і Семена Бережного найвищу міру покарання - смертну кару. Для Тетяни Гершанкової - 24 роки в'язниці, для Бориса Колеснікова - 22 роки суворого режиму. В останньому слові кожен із фігурантів справи наполягав на тому, що нікого не вбивав.

Суд підтримав звинувачення. Ігоря Гершанкова і Семена Бережного засудили до смертної кари. Тетяну Гершанкову засуджено до 24 років колонії загального режиму, Бориса Колеснікова - до 22 років суворого режиму. Майно у всіх фігурантів справи буде конфісковано.

Нагадаємо, зараз до розстрілу в Білорусі засуджено ще двох осіб: 39-річного Кирила Козачка з Мозиря за вбивство двох власних дітей і 32-річного Олексія Міхаленя за вбивство двох пенсіонерів.

Раніше в цьому році було розстріляно 33-річного гомельчанина Сергія Острикова. Його визнали винним у зґвалтуванні та вбивстві двох жінок.

З початку 1990 року до смертної кари в Білорусі було засуджено понад 400 осіб, за весь цей час таке покарання було замінено тюремним терміном тільки одному засудженому.

Наприкінці березня ЄС закликав Білорусь ввести мораторій на смертну кару. Євросоюз виступає проти смертної кари у всіх випадках без винятку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram