ГоловнаСвіт

Американський суд прийняв рішення про дострокове звільнення О. Джея Сімпсона

Знаменитий футболіст і актор відсидів 9 років.

Американський суд прийняв рішення про дострокове звільнення О. Джея Сімпсона
Фото: EPA/UPG

У четвер, 20 липня, в США завершилися слухання про дострокове звільнення американського актора і спортсмена О. Джея Сімпсона, який відбуває покарання за збройне пограбування і напад.

Як повідомляє "Голос Америки", рада з умовно-дострокового звільнення вирішила, що його можна звільненити з в'язниці.

О. Джей Сімпсон - знаменитий гравець в американський футбол, внесений до Залу слави НФЛ. Після завершення спортивної кар'єри знімався в різній рекламі, працював коментатором і знявся в десятці фільмів (найвідоміші - серія фільмів "Голий пістолет").

У 1994-1995 роках у Каліфорнії відбувся судовий процес у справі Сімпсона, якого звинувачували у вбивстві його колишньої дружини Ніколь Браун Сімпсон і її друга Рональда Голдмана. Футболіста виправдали, але потім за цивільним позовом родичі загиблих відсудили 33,5 млн доларів.

У 2008 році Сімпсона посадили у в'язницю на 33 роки за пограбування торговця спортивними трофеями, у якого були кубки, що раніше належали футболістові. У 2017 році завершився мінімальний термін, після якого Сімпсон міг просити про дострокове звільнення.

Інтерес до долі Сімпсона відродився минулого року в зв'язку з виходом документального фільму "О. Джей: зроблено в Америці" і мінісеріалу FX "Народ проти О. Джея Сімпсона: американська історія злочинів".

Зараз Сімпсону 70 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram