ГоловнаСвіт

У Тюмені співробітників ФСБ заарештували за підозрою в серії вбивств

ФСБшники, ймовірно, здійснювали вбивства впродовж більш ніж 10 років.

У Тюмені співробітників ФСБ заарештували за підозрою в серії вбивств
Фото: vesti.ru

У Тюмені (Росія) заарештовано кількох співробітників регіонального управління ФСБ у Тюменській області, їх підозрюють в організації злочинного угруповання, яке вчинило від шести до 53 вбивств, у тому числі замовних.

Про це повідомили джерела Znak у підприємницькому середовищі і силових структурах.

Як розповіли джерела видання, минулого тижня в СІЗО в Тюмені знайшли мертвим чоловіка, якого підозрюють в організації злочинного угруповання. За словами співрозмовників видання, він порізав собі вени; ще одне джерело стверджує, що він перерізав собі і горло. Імовірно, пише Znak, чоловік міг мати інформацію і дати свідчення у справі, в рамках якої заарештовані співробітники регіонального управління ФСБ у Тюменській області.

Їх підозрюють у вбивствах, у тому числі замовних, які відбувалися впродовж більш ніж 10 років. Офіційної інформації про справу немає, проте джерела видання - місцеві бізнесмени, співробітники силових структур - "допомогли створити імовірну картину того, як було створено і чим займалася група".

За даними Znak, у вересні 2015 року неподалік від тюменської об'їзної дороги волонтери пошукового загону виявили тіло зниклого таксиста Олександра Чашнікова. За декілька годин до цього було знайдено його машину. У спинці крісла водія було виявлено два кульові отвори, з чого, як повідомляє видання, зробили висновок, що таксиста вбили. Слідство, говорить один зі співрозмовників Znak, встановило, що машина Чашнікова була використана для здійснення замовленого вбивства - він "став жертвою бандитів, які замість викрадення автомобіля віддали перевагу більш простому рішенню".

Видання пропонує дві версії виходу слідства на злочинне угруповання. Перша версія полягає в тому, що поліція встановила ймовірного замовника вбивства і затримала його. "Під час допиту підозрюваний зізнався, що за рекомендацією знайомого звернувся по допомогу до "професіонала", який не раз виконував подібні завдання", - сказав співрозмовник Znak. Замовник передав поліції номер телефону, за яким розмовляв з кілером. Пізніше з найманим убивцею зустрівся слідчий, кілера затримали. За словами джерела, затриманий служив у ФСБ.

За другою версією, в одному з садів Тюмені виник конфлікт між двома дачниками, один з яких був родичем співробітника ФСБ. Уночі, щоб налякати сусіда, угруповання почало стріляти по вікнах його будинку. Пізніше поліція провела експертизу знайдених у будинку дачника куль і вийшла на підозрюваного.

Як повідомляють джерела видання, до складу угруповання входили четверо людей, серед них могли бути від двох до чотирьох співробітників ФСБ. За даними видання, всі учасники банди раніше брали участь у бойових діях.

Співрозмовник видання розповів, що те, що вони побували в гарячих точках, допомагало їм проходити перевірку поліграфа. "Прилад дійсно показував емоційні сплески в підозрюваних на питаннях, пов'язаних з насильством. Але експерти припускали, що ці пікові показники приладу пов'язані з минулим бійців і не надавали їм особливого значення", - говорить джерело.

Співрозмовники Znak розповіли, що число вбивств, скоєних бандою, може варіюватися від шести до 53. Угруповання керувалося різними мотивами, вбивства були не тільки замовні, приводом могла стати як ксенофобія, так і бажання заробити. Як правило, жертвами ставали таксисти, підприємці та "чорні обнальщики".

Видання вказує, що найближчим часом буде звільнено голова регіонального управління ФСБ Вадима П'ятилєтова, його першого заступника, начальника служби безпеки, начальника відділу кадрів управління та командира батальйону, в якому служили заарештовані.

У Слідчому комітеті по регіону виданню підтвердили, що кримінальну справу стосовно кількох співробітників ФСБ, яких звинувачують у тяжких і особливо тяжких злочинах, розслідують. Однак подробиць у СК не повідомили.

Нагадаємо, в травні Путін дозволив ФСБ вилучати земельні ділянки для державних потреб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram