ГоловнаСвіт

Дуда відмовився підписувати закон про судову реформу

Польський лідер заявив про необхідність проводити реформу в сфері юстиції "розумно".

Дуда відмовився підписувати закон про судову реформу
Анджей Дуда
Фото: podrobnosti.ua

Президент Польщі Анджей Дуда відмовився підписувати затверджений польським парламентом закон про судову реформу

Про це повідомляє Deutsche Welle

"Дуда заявив, що не підпише закон у тому вигляді, в якому він є зараз, і хоче відправити його на доопрацювання", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що таке рішення було прийнято доволі несподівано, оскільки президент зазвичай підтримував політику правлячої партії "Право і справедливість".

Дуда вважає, що спочатку потрібно підвищити необхідну в парламенті для затвердження членів Національної судової ради кількість голосів до трьох п'ятих. Саме цей орган буде вибирати суддів Конституційного суду країни. Польський лідер зазначив, що потрібно проводити реформу в сфері юстиції, втім робити це слід "розумно".

Нагадаємо, 15 липня в Польщі почалися протести. Тоді кілька сотень людей вийшли до президентського палацу у Варшаві на акцію протесту проти судової реформи. За даними поліції, в цей день було затримано більш ніж 30 осіб.

Відзначимо, що напередодні Сенат проголосував за поправки до закону про судову систему. Вони підпорядковують Верховний суд Польщі Мін'юсту і посилюють вплив уряду на призначення голів суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram