ГоловнаСвіт

Румунія засудила заяву Захарченка про створення "Малоросії"

"Румунія підтримує необхідність дотримання незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Румунія засудила заяву Захарченка про створення "Малоросії"

Міністерство закордонних справ Румунії засуджує проголошення сепаратистами з Донецька так званої нової держави "Малоросія" на Сході України.

Про це LB.ua повідомила прес-служба посольства Румунії в Україні.

"Цей акт суперечить, в грубій формі, нормам міжнародного права і порушує суверенітет і територіальну цілісність України", - наголошується в заяві румунського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС нагадали, що Румунія твердо підтримує реалізацію Мінських угод і закликає до поведінки з метою виконання угод, тому що вони є єдиною життєздатною і визнаною основою, що дозволяє політично врегулювати конфлікт на Донбасі.

"Румунія підтримує необхідність дотримання незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше Німеччина і Франція засудили заяву Захарченка про створення "Малоросії". У Кремлі назвали заяву Захарченка про "Малоросію" його "особистою ініціативою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram