ГоловнаПолітика

"ДНР" і "ЛНР" оголосили про створення "держави Малоросія"

Захарченко заявив, що України більше немає.

"ДНР" і "ЛНР" оголосили про створення "держави Малоросія"
Архив
Фото: EPA/UPG

"ДНР" і "ЛНР" оголосили про створення "держави Малоросія" зі столицею в Донецьку.

На інформресурсі сепаратистів "ДНР" "ДАН" стверджується, що, крім членів цих терористичних організацій, у церемонії зачитування "конституційного акту нової держави" взяли участь представники 19 регіонів України.

"Ми, представники колишніх регіонів України (за винятком Криму), заявляємо про заснування нової держави, яка є правонаступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися "Малоросія", оскільки сама назва "Україна" дискредитувала себе", - наводиться текст "конституційного акта".

Столицею "Малоросії" оголошено Донецьк. Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що Київ "залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста".

"Державним прапором Малоросії визнається прапор Богдана Хмельницького... Ми виходимо з того, що "Донецька народна республіка", поряд із "Луганською народною республікою", залишаються єдиними територіями України, беручи до уваги Крим, де збереглася законна влада", - наводить слова Захарченка російський "Интерфакс".

Захарченко оголосив, що в "Малоросії" буде введено надзвичайний стан на три роки.

"Ми пропонуємо новий план, план реінтеграції країни. Не так давно ми запустили державну програму з об'єднання народів Донбасу, ми пропонуємо всім жителям України вихід із війни через перезаснування країни, це мирний вихід. Але тут є декілька умов - його повинні підтримати самі жителі України. Ми вже провели консультації з представниками влади та бізнесу регіонів. А також, якщо міжнародне співтовариство підтримає ідею. Це перша й остання наша пропозиція", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram