ГоловнаПолітика

HRW закликала бойовиків звільнити донецького блогера Васіна

HRW закликала бойовиків звільнити донецького блогера Васіна
Фото: zn.ua

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає бойовиків негайно звільнити донецького блогера Станіслава Асєєва, відомого під псевдонімом Станіслав Васін.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Правозахисники нагадали, що угруповання "ДНР" "незаконно утримує блогера, відомого своїми проукраїнськими поглядами, вже протягом шести тижнів".

"Human Rights Watch отримала достовірну інформацію з надійних джерел про те, що Асєєв перебуває під вартою "силових структур" "ДНР", - йдеться в заяві організації, оприлюдненій 14 липня.

Як заявив директор Human Rights Watch у Європі та Центральній Азії Г'ю Вільямсон, те, що писав Асєєв, не подобалося керівництву угруповання "ДНР", тому він став жертвою.

"Він є жертвою насильницького зникнення - дуже тяжкий злочин, згідно з міжнародним правом, що не може бути виправданий за жодних обставин, ні в мирний час, ні під час війни", - сказав Вільямсон.

HRW вимагає від бойовиків визнати затримання донецького блогера, негайно звільнити його, а винних у викраденні покарати.

Раніше правозахисна організація Amnesty International з посиланням на своє джерело в Донецьку повідомляла, що зниклий безвісти донецький журналіст Станіслав Асєєва перебуває в "МДБ ДНР".

Водночас бойовики не визнають затримання Асєєва, а напередодні вони формально оголосили блогера в розшук як зниклого безвісти.

Зв'язок з донецьким журналістом Станіславом Васіним (Асєєвим) зник 2 червня. 10 червня Служба безпеки України підтвердила його зникнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram