ГоловнаПолітика

Волонтер: у зоні, де "типу поранили" Дейдея, не було обстрілу

"Він просто зашкварився і поліз себе рятувати шляхом поранення".

Волонтер: у зоні, де "типу поранили" Дейдея, не було обстрілу
Фото: Макс Требухов

Авторитетний волонтер Віталій Дейнега висловив припущення, що поранення нардепа Євгена Дейдея могло бути постановочним.

Про це він написав у фейсбуці.

"Поранення його фейковие. У зоні, де його типу поранили, не було обстрілу. Він просто зашкварився і поліз себе рятувати шляхом поранення в жопу. Це вже перевірений спосіб, деякі з його колег так вже робили. Ще один фейковий депутат, на фейкових АТО-шних заслугах заліз у Раду і не придумав нічого кращого. Так буває. Це цілком у дусі класичного українського парламентаризму", - заявив Дейнега.

Нагадаємо, що органи прокуратури розслідують кримінальне провадження про незаконне збагачення Дейдея і не можуть пред'явити йому підозру, оскільки парламент відмовився зняти з нього недоторканність.

Дейдею інкриміновано ч.3 ст.368-2 Кримінального кодексу України ("Незаконне збагачення"), йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна. Однак навіть зняття недоторканності не означало б, що Дейдея могли відразу ж затримати. Для цього Рада повинна була б надати свою згоду, а ГПУ про таку згоду не просила.

Розслідування з приводу доходів Дейдея було розпочато в листопаді 2016 року. Під час слідства було встановлено, що депутат в 2015-2016 роках придбав квартиру і два автомобілі Audi Q7 на загальну суму 6,134 млн гривень. Це більш ніж в чотири рази перевищує сукупний дохід сім'ї Дейдея за 2007-2016 роки.

У деклараціях Дейдея зазначено, що його дружина взяла позику в бізнесмена Ігоря Лінчевського на суму 3,5 млн гривень, що могло б частково пояснити спосіб життя і стан депутата.

Але під час допиту як свідка Лінчевський не зміг дати чітких відповідей на питання, де коли і за яких обставин передавав гроші дружині Дейдея або йому самому. Бізнесмен також сказав, що письмової угоди між ним і позичальником не було, хоча мова йде про 3,5 мільйони гривень. Прослуховування розмов Лінчевського допомогло встановити, що він радився з іншими особами, як відповідати детективам НАБУ. Тому слідство вважає, що ніякого договору не було і ніяких грошей Лінчевський сім'ї Дейдея не давав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram