ГоловнаПолітика

Луценко пообіцяв нові конфіскації "мафіозних активів"

"ГПУ пишається тим, що конфісковані нами кошти враховані в бюджеті".

Луценко пообіцяв нові конфіскації "мафіозних активів"
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв, що органи прокуратури продовжать роботу з конфіскації "мафіозних активів".

Про це він написав у фейсбуці, коментуючи рішення Верховної Ради направити 600 млн гривень на збільшення зарплат прокурорам.

"ГПУ пишається тим, що конфісковані нами кошти враховані при голосуванні за держбюджет і 22 млрд грн відтепер працюватимуть для оборони і розвитку країни ... Збільшення зарплат прокурорам на 600 млн ми скоро відпрацюємо наступними конфіскаціями мафіозних активів", - заявив Луценко.

Про це напередодні також говорив нардеп Вадим Кривенко на прес-конференції в Інституті Горшеніна. "Це не остання конфіскація. Генеральна прокуратура працює над тим, щоб цей процес продовжувати. І що б хто не говорив, що це неможливо, ми довели - це можливо. Ці кошти можна конфіскувати, їх можна повернути в державний бюджет і спрямувати на ті галузі, які найбільше потребують уваги", - розповів депутат, говорячи про підсумки шостої сесії Верховної Ради.

Нагадаємо, що докладніше про розподіл цих 11 млрд гривень можна прочитати в статті "Які правки Рада внесла в бюджет-2017" на LB.ua.

28 квітня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що набрало чинності рішення Краматорського райсуду Донецької області про конфіскацію 1,5 мільярда доларів оточення Януковича. Кошти були конфісковані в рамках вироку екс-директору компанії "Газ України-2020" Сергія Курченка Сергію Кашкіну. Вердикт Краматорського райсуду Донецької області має дату 28 березня 2017 року. Суд затвердив угоду про визнання провини від 21 березня між Сергієм Кашкіним і військовим прокурором сил АТО Костянтином Куликом. Кошти були конфісковані з рахунків Ощадбанку і Приватбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram