ГоловнаСвіт

Захист оскаржив вирок убивці Нємцова

Адвокати інших засуджених у справі про вбивство Нємцова планують подавати апеляційні скарги на вирок 20 липня.

Захист оскаржив вирок убивці Нємцова
Фото: ph.livejournal.com

Адвокат Марк Каверзін заявив, що оскаржив вирок підзахисному Зауру Дадаєву, винесений у справі про вбивство політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє агентство "Москва".

Він розповів, що подав "коротку апеляційну скаргу", а після ознайомлення з протоколом судових засідань буде подана повна скарга на вирок.

У повідомленні уточнено, що адвокати інших засуджених планують подавати апеляційні скарги на вирок 20 липня.

Наприкінці червня колегія присяжних визнала п'ятьох обвинувачених у справі Нємцова винними в убивстві і не вартими поблажливості. Для Дадаєва прокуратура попросила довічний термін.

Московський окружний військовий суд 13 липня засудив Дадаєва до 20 років колонії суворого режиму і штрафу 100 тис. рублів, Анзора Губашева - до 19 років колонії, Шадіда Губашева - до 16 років, Ескерханова - до 14 років колонії, Хамзата Бахаєва - до 11 років позбавлення волі.

Суд визнав кожного з підсудних осудним і відповідальним за скоєне. Усі вони, згідно з рішенням суду, відбуватимуть покарання в колоніях суворого режиму.

Після винесення рішення присяжних дочка Бориса Нємцова Жанна назвала злочин нерозкритим. Це "не повноцінне розслідування, а його імітація", підкреслила вона.

Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram