ГоловнаСвіт

Держдеп США констатував зниження кількості терактів у 2016 році

Лідерами за кількістю терактів є Ірак, Афганістан, Індія, Пакистан і Філіппіни.

Держдеп США констатував зниження кількості терактів у 2016 році
Фото: EPA/UPG

Загальна кількість терактів у всьому світі, а також жертв терористичних нападів у 2016 році скоротилася, незважаючи на зростання кількості терактів, скоєних бойовиками "Ісламської держави" в Іраку.

Про це йдеться в щорічній доповіді Держдепартаменту США "Країна доповідає про тероризм", оприлюдненій в середу, 19 липня, у Вашингтоні, повідомляє DW.

У документі, зокрема, повідомляється, що кількість терактів у всьому світі в минулому році скоротилася на 9 відсотків до 11072, а число загиблих в результаті терористичних нападів зменшилось на 13 відсотків до 25621 людини.

Автори доповіді пов'язують це, в першу чергу, зі скороченням кількості терактів, скоєних в Афганістані, Сирії, Нігерії, Пакистані та Ємені. У той же час збільшилася кількість нападів, скоєних в Демократичній республіці Конго, Іраку, Сомалі, Південному Судані та Туреччині.

Афганістан, незважаючи на скорочення кількості терактів на його території (1340 нападів), залишається на другому місці в світі за цим показником, поступаючись Іраку, де було скоєно 2965 терактів. У першу п'ятірку входять також Індія, Пакистан і Філіппіни.

За даними Держдепу, джихадистське угруповання "Ісламська держава" (ІД) несе відповідальність за більшу кількість терактів, ніж будь-яка інша екстремістська група. На її частку припадає на 20 відсотків більше терактів в Іраку, ніж в 2015 році.

Раніше повідомлялося, що США назвали Іран "провідною державою-спонсором тероризму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram