ГоловнаСвіт

У Держдепі заяву Захарченка про Малоросію визнали негідною офіційної відповіді

"Це, безумовно, питання, що перебуває у сфері наших занепокоєнь, але..."

У Держдепі заяву Захарченка про Малоросію визнали негідною офіційної відповіді
Фото: 24smi.org

Офіційний Вашингтон вважає ініціативу ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про створення Малоросії на місці України одним з питань, що належать до сфери занепокоєнь США, однак вона не варта офіційної відповіді.

Таку реакцію Державного департаменту США озвучила під час брифінгу у вівторок прес-секретар відомства Хезер Наверт, повідомляє Укрінформ.

"Те, що ми чули - що так звані "сепаратисти" хочуть бачити нову країну і ця нова держава повинна виникнути замість України. Це, безумовно, питання, що перебуває у сфері наших занепокоєнь, але я просто не буду виходити за рамки цього (коментаря - ред)", - зазначила офіційний представник Держдепу.

Нагадаємо, раніше у вівторок ватажок "ДНР" Захарченко заявив, що "ДНР" і "ЛНР" створюють "державу Малоросія" зі столицею в Донецьку й "історико-культурним центром" у Києві. Пізніше представники "ЛНР" спростували заяви ватажка "ДНР".

Представник Росії в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Борис Гризлов назвав оголошення про створення "Малоросії" частиною інформаційної війни  і зазначив, що "ніяких правовстановчих наслідків ця заява не має".

У Кремлі назвали заяву Захарченка про Малоросію його "особистою ініціативою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram