ГоловнаСвіт

У США назвали Іран "провідною державою-спонсором тероризму"

ІДІЛ і вісім її відомих відгалужень названі найпотужнішою загрозою світовій безпеці.

У США назвали Іран "провідною державою-спонсором тероризму"
Фото: EPA/UPG

У США заявили, що Іран протягом 2016 залишався "провідною державою-спонсором тероризму" і підтримувані Тегераном угруповання зберегли здатність представляти загрозу для Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Про це йдеться в новому звіті Державного департаменту США про тероризм в країнах світу, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з документом, такі угруповання, в першу чергу "Хезболла" з Лівану, продовжують загрожувати інтересам і союзникам Вашингтона, навіть незважаючи на посилення фінансових санкцій проти них і боротьбу правоохоронних органів.

Іранський Корпус вартових Ісламської революції є елітним військовим формуванням і основною опорою ісламського режиму в Ірані, а також "партнери, союзники і маріонетки" Тегерана грають роль у дестабілізації в збройних конфліктах в Іраку, Сирії та Ємені, йдеться в звіті.

Документ також звинувачує шиїтський Іран в рекрутуванні бойовиків з усього регіону в пов'язані з Тегераном шиїтські ополчення, які беруть участь в конфліктах у Сирії та Іраку.

Крім того, в звіті велика увага приділена екстремістському угрупованню "Ісламська держава", яке звинувачують в численних нападах і актах насильства. Це угруповання і вісім її відомих відгалужень США називають найпотужнішою загрозою світовій безпеці.

США вже давно звинувачують Іран у підтримці міжнародного тероризму і дестабілізації регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram