ГоловнаСвіт

ООН назвала кількість людей, що живуть у злиднях

За даними ООН, за останні 10 років понад мільярд людей змогли подолати бідність.

ООН назвала кількість людей, що живуть у злиднях
Генсек ООН Антонио Гутерреш
Фото: EPA/UPG

На сьогодні налічується близько 760 млн людей, які живуть на менш ніж $2 на день.

Про це йдеться в новій доповіді генсека ООН Антоніу Гутерреша про перебіг реалізації Порядку денного в галузі сталого розвитку, повідомляє Центр новин ООН

"За останні 10 років понад мільярд людей змогли подолати бідність. Однак приблизно 760 млн усе ще живуть за межею бідності, на 1,9 дол. США на день", - наголошено в документі.

У новій доповіді ООН повідомляють, що в період з 2000-го по 2015 рік вдалося домогтися зниження на 37% рівня материнської смертності та на 44% - рівня смертності дітей віком до п'яти років. У зв'язку з цим в ООН дійшли висновку, що блага від успіхів у галузі розвитку розподіляються нерівномірно, як між країнами, так і між сільськими та міськими жителями і навіть між жінками і чоловіками.

Доповідь генсека ООН приурочена до міністерської зустрічі в рамках Політичного форуму високого рівня зі сталого розвитку. Нагадаємо, що 17 Цілей сталого розвитку на період до 2030 року були одноголосно прийняті всіма 193 державами-членами ООН під час саміту у вересні 2015 року. Тоді світові лідери пообіцяли "покласти край злидням і голоду у всіх їх формах і проявах і домогтися, щоб усі люди могли жити в здоровому довкіллі та реалізувати свій потенціал в умовах гідності та рівності".

Нагадаємо, минулого тижня ООН заявила, що більш ніж 2 млрд людей позбавлені доступу до чистої питної води.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram