ГоловнаСвіт

Орбан закликав угорців з подвійним громадянством голосувати на виборах

Парламентські вибори в Угорщині відбудуться у квітні 2018 року.

Орбан закликав угорців з подвійним громадянством голосувати на виборах
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав угорців з подвійним громадянством, більшість із яких проживає в країнах Європи, зокрема в Україні, проголосувати на парламентських виборах у квітні 2018 року.

Про це йдеться в листі Орбана до громадян, повідомляє угорське видання 444.

У листі Орбан нагадує, що угорський парламент у 2010 році прийняв закон про спрощену процедуру отримання громадянства Угорщини для іноземців.

Орбан закликає зареєструватися на спеціальному сайті для голосування, щоб узяти участь "у вирішенні долі і майбутнього країн Карпатського басейну".

Парламентські вибори в Угорщині відбудуться у квітні 2018 року, партія прем'єра Орбана Fidesz розраховує отримати найбільшу кількість голосів виборців.

Як повідомляє Mukachevo.net, станом на 2017 рік громадянство Угорщини за спрощеною процедурою отримали понад 950 тис. осіб.

Станом на початок 2015 угорське громадянство отримали 94 тис. жителів українського Закарпаття.

Раніше повідомляли, що Угорщина вважає цілком нормальним подвійне громадянство для своїх громадян, які проживають в Україні, і проти покарання за наявність двох паспортів.

Віктор Орбан пропонував Україні обговорити підписання угоди про подвійне громадянство для угорців, які проживають в Україні. Раніше віце-прем'єр Угорщини виступив за автономію для угорських меншин за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram