ГоловнаПолітика

Будапешт виступив проти покарань за подвійне громадянство угорців в Україні

Голова МЗС України вважає, що наявність подвійного громадянства "в корені неприйнятна".

Будапешт виступив проти покарань за подвійне громадянство угорців в Україні
Фото: news2000.com.ua

Угорщина вважає цілком нормальною наявність подвійного громадянства у своїх громадян, які живуть в Україні, і проти покарання за подібні речі.

Про це повідомив міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише "Інтерфакс-Україна".

"Подвійне громадянство є абсолютно європейським феноменом. Тому наша позиція полягає в тому, що в Європі ви не повинні нікого карати тільки тому, що людина є громадянином країни-члена ЄС і країни, що не є членом Європейського Союзу", - сказав він на прес-конференції з головами МЗС України, Словаччини та Чехії в Києві.

За його словами, Угорщина вважає неприйнятним застосування покарання щодо угорських громадян за наявність як угорського громадянства, так і громадянства України.

"Ми сподіваємося, що зможемо прийти до двосторонніх угод і не завдамо шкоди угорцям, які живуть в Україні", - додав Сійярто.

Голова МЗС України Павло Клімкін уточнив, що, оскільки Україна перебуває у стані війни з Росією, наявність подвійного громадянства "в корені неприйнятна".

"Ми не хочемо відкривати цю скриньку Пандори... Однак не йдеться про покарання", - додав Клімкін.

Нагадаємо, в Україні офіційно подвійного громадянства немає.

Раніше прем'єр Угорщини Віктор Орбан запропонував Україні узаконити подвійне громадянство для етнічних угорців. У 2014 році він також висловлювався за подвійне громадянство для угорців, які проживають у Закарпатській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram