ГоловнаПолітика

Трансляція круглого столу, присвяченого впровадженню європейського підходу до охорони навколишнього середовища

Що стоїть на шляху прийняття закону "Про оцінку впливу на навколишнє середовище"?

LB.ua веде трансляцію круглого столу: "Що стоїть на шляху впровадження європейських підходів до охорони навколишнього середовища в Україні?"

4 жовтня 2016 року Верховна Рада прийняла закон "Про оцінку впливу на навколишнє середовище". Однак Президент повернув документ до парламенту з пропозиціями. Оскільки пропозиції до закону були нечіткими і такими, які не можна поставити на голосування, 7 лютого 2017 року народні обранці направили цей закон на доопрацювання в комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Згідно з регламентом, профільний комітет повинен був доопрацювати закон упродовж місяця і знову винести на розгляд Верховної Ради, однак цього досі не сталося.

Що стоїть на шляху прийняття закону "Про оцінку впливу на навколишнє середовище"? Коли Україна введе європейські підходи до охорони навколишнього середовища? Що необхідно зробити для того, щоб цей закон був прийнятий Верховною Радою і підписаний Президентом?

Спікери:

  • Остап Єднак, народний депутат України, секретар комітету ВР України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
  • Микола Кузьо, заступник міністра екології та природних ресурсів з питань євроінтеграції;
  • Сергій Вихрист, експерт проекту ЄС "Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища";
  • Тетяна Тевкун, експерт ГО "Екологія-Право-Людина" і групи РПР "Охорона навколишнього середовища";
  • Марта Руда, експерт ГО "Центр протидії корупції" та групи РПР "Охорона навколишнього середовища".

Модератор - Ірина Соломко, керівник комунікаційного напрямку Реанімаційного пакета реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram