ГоловнаПолітика

Єднак звинуватив Банкову в саботажі законопроекту про оцінку впливу на навколишнє середовище

"Законопроект став заручником умисного затягування з боку Адміністрації".

Єднак звинуватив Банкову в саботажі законопроекту про оцінку впливу на навколишнє середовище
Остап Еднак
Фото: Макс Требухов

Секретар комітету Верховної Ради з питань екологічної політики Остап Єднак звинуватив Адміністрацію президента в саботажі законопроекту №2009а-д про оцінку впливу на навколишнє середовище.

Таку заяву він зробив під час круглого столу, який організували Інститут Горшеніна і Реанімаційний пакет реформ.

Він нагадав, що законопроект було ветовано в жовтні 2016 року. У січні парламент розглянув пропозиції Президента і вирішив повернути законопроект на доопрацювання в профільний комітет.

Але там, за словами Єднака, проект фактично був заблокований представниками фракції БПП.

Він стверджує, що Адміністрація президента усіма силами намагається протягнути в цей законопроект свої пропозиції і поправки, і депутатам прямо говорять: або він буде прийнятий у такій редакції, або прийнятий не буде взагалі. "У нас з'явився новий суб'єкт законодавчої ініціативи, який називається Адміністрація президента", - поскаржився Єднак.

"Зараз законопроект став заручником умисного затягування часу з боку Адміністрації президента, з боку пропрезидентської фракції "Блок Петра Порошенка". Законопроект став заручником фальсифікації", - сказав депутат.

Нагадаємо, законопроект про оцінку впливу на навколишнє середовище повинен регулювати відносини суб'єкта господарювання та державних органів у сфері екології.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram