ГоловнаПолітика

РПР закликав прийняти в четвер законопроект про оцінку впливу на навколишнє середовище

РПР закликав прийняти в четвер законопроект про оцінку впливу на навколишнє середовище
Татьяна Тевкун
Фото: Макс Требухов

Реанімаційний пакет реформ закликав Верховну Раду прийняти у четвер, 13 березня, законопроект про оцінку впливу на навколишнє середовище, який у жовтні ветував Президент.

"Ми закликаємо внести цей законопроект на четвер і закликаємо фракції і групи проголосувати за нього", - заявила під час круглого столу в Інституті Горшеніна Тетяна Тевкун, експерт ГО "Екологія-Право-Людина" і групи РПР "Охорона навколишнього середовища".

Сергій Вихрист, експерт проекту ЄС "Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища", своєю чергою, наголосив, що прийняти ідеальний законопроект все одно неможливо. Як приклад він навів Європейський Союз, де, за його словами, екологічне законодавство поліпшується весь час на регулярній основі.

"Я розумію, що, може, і є деякі правильні думки з приводу того, що можна покращити в системі оцінки впливу на навколишнє середовище. Навіть досвід Європейського Союзу каже, що ця процедура постійно поліпшується. Кожні три роки вони переглядають цю процедуру в бік поліпшення. Так ось питання таке: наскільки недосконалою була процедура, за яку проголосували 4 жовтня 2016 року?" - заявив він.

"Її можна перфекціонувати ще років 20!" - зазначив Вихрист.

Він вважає, що потрібно запускати в тому вигляді, який є, і потім хоча б півроку тестувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram