ГоловнаСвіт

Присяжні не змогли винести вердикт у справі актора Білла Косбі

Коміка звинувачували в сексуальному насильстві.

Присяжні не змогли винести вердикт у справі актора Білла Косбі
Фото: EPA/UPG

Процес у справі американського коміка Білла Косбі, якого звинувачують у сексуальному насильстві,  визнали таким, що не відбувся, оскільки присяжні протягом шести днів не могли винести вердикт щодо провини актора.

Як зазначає BBC, справу стосовно актора було розпочато 2015 року, після того як кілька десятків жінок звинуватили Косбі в сексуальному насильстві і домаганнях. Щодо більшості випадків минув термін давності, але один епізод стався 2004 року, і за нього акторові загрожувало до 10 років тюремного ув'язнення. Передбачувана жертва Андреа Констан заявила, що Косбі 2004 року зґвалтував її, попередньо давши їй психотропну речовину. Косбі стверджує, що всі його сексуальні контакти відбувалися з обопільної згоди.

12 присяжних - сім чоловіків і п'ять жінок - 53 години обговорювали цю справу, але так і не змогли прийти до одностайного висновку про винуватість чи невинуватість Косбі.

Якщо прокуратура протягом чотирьох місяців не почне новий процес, то всі звинувачення з актора будуть зняті. Але прокурори вже заявили, що планують домагатися поновлення процесу.

Косбі був колись найбільш високооплачуваним коміком на американському телебаченні. З 1984 по 1992 рік він виконував роль батька в телевізійному "Шоу Косбі", яке користувалося неймовірною популярністю в США та інших країнах.

Зараз йому 79 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram