ГоловнаСвіт

Трамп вперше опублікував документи про свої фінанси на посаді президента

Точних цифр президент США не вказав.

Трамп вперше опублікував документи про свої фінанси на посаді президента
Фото: EPA/UPG

Дональд Трамп вперше на посаді президента США надав часткову інформацію про свої фінанси станом на 2016 рік, повідомляє DW.

Документи Трампа опублікував Комітет з урядової етики в інтернеті в п'ятницю, 16 червня.

Президент подав папери 14 червня, повідомляє інформагентство dpa.

З документів випливає, що Трампу належать 565 компаній. Він залишив більшість керівних посад 19 січня 2017р., за день до присяги в ролі президента. Низки інших керівних посад у своїй бізнес-імперії Трамп позбувся раніше. На чолі бізнесу він поставив своїх синів Еріка і Дональда Трампа-молодшого. На думку Комітету з урядової етики, цього недостатньо.

Стан Дональда Трампа значно перевищує мільярд доларів. Правда, в документах, які він надав, вказані не точні цифри, а приблизні. Тому точно оцінити стан Трампа, спираючись на цю інформацію, неможливо.

Так, чинний американський президент за минулий рік заробив майже 20 млн доларів завдяки своєму новому готелю у Вашингтоні. Близько 37 млн доларів протягом 15 місяців він отримав завдяки резиденції Мар-а-Лаго у Флориді.

Президент США накопичив і понад 300 млн доларів боргів. Тільки перед Deutsche Bank у нього кредитних зобов'язань на більш ніж 100 млн доларів.

Трамп не був зобов'язаний звітувати громадськості про свої фінанси. Документи, які він надав, не такі докладні, як податкова декларація, яку Трамп не оприлюднював ні до, ні після виборів. Зазвичай кандидати в президенти Сполучених Штатів надають доступ громадськості до своєї фінансової звітності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram