ГоловнаСвіт

Зниклих моряків есмінця ВМС США знайшли мертвими

Рятувальники виявили тіла всіх сімох членів екіпажу.

На американському есмінці "Фіцджеральд", пошкодженому в результаті зіткнення з контейнеровозом біля берегів Японії, виявлені тіла всіх сімох членів екіпажу, які були оголошені зниклими безвісти.

Як передає Бі-бі-сі, їхні тіла знайшли не в морі, а в затоплених каютах.

"Зниклі моряки перебували в каютах, затоплених водою. Зараз їх перевозять у військово-морський шпиталь в Йокосуку, де буде проводитися впізнання", - йдеться в заяві на сайті командувача 7-м флотом ВМС США.

Імена загиблих будуть оголошені після впізнання.

Фото: EPA/UPG

Район, в якому стався інцидент, завантажений судами, але й есмінець "Фіцджеральд" - один із найпередовіших військових кораблів у світі зі складною системою радарів, зазначав напередодні кореспондент Бі-бі-сі в Токіо Руперт Вінгфілд-Хейс. Він припускав, що буде багато запитань, чому екіпаж не зміг уникнути зіткнення з контейнеровозом.

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, есмінець ВМС США "Фіцджеральд" в ніч на суботу зіткнувся з філіппінським контейнеровозом біля берегів Японії. В результаті зіткнення зникли семеро американських військовослужбовців, ще троє, включно із капітаном, отримали поранення.

Звіти свідчать про те, що торгове судно, яке було приблизно втричі важче від військового корабля, здійснило раптовий розворот приблизно за 25 хвилин до аварії. Чому "Кристал" змінив курс, невідомо. Удар припав на правий бік корпусу в частині носової надбудови і радіолокаційної станції.

Відразу ж після зіткнення команда корабля попросила допомоги у японської берегової охорони. В результаті зіткнення були поранені троє моряків, серед яких капітан корабля Брюс Бенсон. Їх евакуювали вертольотом і доставили до шпиталю в Йокосуку.

Есмінець базується на військово-морській базі США в порту Йокосука. На його озброєнні перебувають крилаті ракети "Томагавк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram