ГоловнаСвіт

В Єрусалимі палестинець з ножем напав на жінку-поліцейського

Ізраїльська поліція застрелила трьох нападників. 23-річна співробітниця прикордонної поліції померла в лікарні.

В Єрусалимі палестинець з ножем напав на жінку-поліцейського
Фото: Пресс-служба полиции Израиля

У результаті нападу на поліцейських, які чергували поруч зі Старим містом в Єрусалимі, загинула 23-річна жінка-поліцейський. Ізраїльська поліція застрелила трьох нападників палестинців, повідомляє Бі-бі-сі.

Напад стався ввечері 16 червня, в третю п'ятницю священного для мусульман місяці Рамадан, під час якого десятки тисяч палестинців зі Східного Єрусалиму і з Західного берега річки Йордан зібралися для молитви в мечеті Аль-Акса.

Як повідомляє ізраїльська поліція, двоє чоловіків відкрили вогонь по групі поліцейських, а третій напав з ножем на 23-річну співробітницю прикордонної поліції старшого сержанта Хадас Малку.

Двом з трьох нападників було по 18-19 років, всі троє приїхали із Західного берега Йордану. Вони були вбиті вогнем у відповідь. Дівчину в критичному стані доставили в лікарню, де вона померла.

За даними ізраїльської газети Haaretz, під час атаки постраждали ще щонайменше троє осіб, двоє з них палестинці, які отримали вогнепальні поранення.

Пізніше стало відомо, що відповідальність за атаку на поліцейських узяла на себе "Ісламська держава".

З жовтня 2015 року в результаті ножових атак, а також нападів з використанням автомобілів і вогнепальної зброї загинули 42 ізраїльтянина. За цей же період було вбито більш ніж 240 палестинців - більшість з них під час здійснення атак на ізраїльтян або в зіткненнях з ізраїльськими військовими.

Ізраїль і палестинське керівництво покладають провину за насильство один на одного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram