ГоловнаСвіт

Переговори стосовно Сирії в Астані відклали на невизначений час, - МЗС Казахстану

МЗС РФ заявило, що переговори можуть відновитися 20 червня.

Переговори стосовно Сирії в Астані відклали на невизначений час, - МЗС Казахстану
Переговоры по Сирии в Астане
Фото: EPA/UPG

Росія, Туреччина та Іран відклали запланований раунд переговорів щодо Сирії в столиці Казахстану Астані, які Москва пропонувала провести 12-13 червня.

Про це заявили в Міністерстві закордонних справ Казахстану, передає  агентство Рейтер.

У свою чергу заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Богданов заявив, що переговори можуть відновитися 20 червня. За його словами, зустріч була відкладена, оскільки делегації не були готові.

Раніше повідомляли, що наприкінці останніх таких переговорів в Астані минулого місяця Росія, Туреччина та Іран підписали меморандум, у якому закликали до встановлення безпечних зон у Сирії, проте частина представників опозиції Сирії виступила з протестом.

У меморандумі пропонувалося встановити чотири "деескалаційні зони" в різних частинах Сирії, де сили уряду президента Башара Асада воюють проти повстанців.

Частина сирійської опозиційної делегації вийшла з переговорного процесу на знак протесту проти підписання меморандуму Іраном, який виступає на боці режиму Башара Асада.

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. Жертвами протистояння прихильників і супротивників Башара Асада стали, за оцінками правозахисників, до 450 тис. осіб, близько 5 млн сирійців стали біженцями.

Як повідомляли раніше сьогодні, сирійська авіація завдала ударів по місту Дераа, є жертви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram