ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Трамп поділився з Лавровим секретною інформацією про ІДІЛ, - Washington Post

У Білому домі цю інформацію спростовують.

Трамп поділився з Лавровим секретною інформацією про ІДІЛ, - Washington Post
Дональд Трамп и Сергей Лавров
Фото: Пресс-служба МИД РФ

Під час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим президент США Дональд Трамп міг розповісти секретну інформацію про екстремістське угруповання "Ісламська держава".

Про це пишуть Washington Post і New York Times, повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Жодне з видань не називає імен своїх джерел, а в уряді США заявили, що ці твердження не відповідають дійсності. Зазначають, що обидві газети відомі своїм вкрай критичним ставленням до Трампа і протягом передвиборної компанії виступали на підтримку Гілларі Клінтон.

Як пише Washington Post, "рівень секретності цих відомостей достатньо високий": дані не були надані навіть союзникам, а в Білому домі поширення інформації було строго обмежене вузьким колом осіб.

Заступник радника президента з нацбезпеки Діна Павелл, яка брала участь у зустрічі. назвала інформацію про розголошення Трампом секретних даних брехнею. За її словами, на зустрічі президента США з російським міністром Лавровим і послом Росії в США Сергієм Кисляком обговорювали тільки спільні для Росії і США загрози.

Про це ж заявив і радник президента США з нацбезпеки генерал Герберт Макмастер.

"Я був присутній при цій розмові, нічого подібного не було... Президент і міністр закордонних справ (Росії, - ред.) розмовляли про спільні погрози з боку терористичних організацій і про те, що до їх числа треба зарахувати загрози для авіації, - розповів Макмастер. - Протягом усієї розмови не було ніяких обговорень джерел розвідданих і не розкривалося ніяких відомостей про будь-які військові операції, які не були відомі громадськості".

Нагадаємо, 10 травня Трамп і Лавров провели зустріч у Білому домі, під час якої обговорили ситуацію в Сирії. Крім того, також обговорювали палестино-ізраїльське врегулювання, ситуацію в Афганістані і конфлікт на сході України. Зокрема, Трамп заявив, що відповідальність за повномасштабну імплементацію Мінських угод лежить на Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram