ГоловнаСвіт

У Швеції підсилюють рівень безпеки після теракту в Стокгольмі

Шведські міста роблять усе можливе для запобігання новим атакам.

У Швеції підсилюють рівень безпеки після теракту в Стокгольмі
Теракт в Стокгольме
Фото: EPA/UPG

Вісім із десяти найбільших міст Швеції вивчають, як посилити заходи безпеки на вулицях і площах після теракту в Стокгольмі 7 квітня, а також після минулих нападів у Берліні та Ніцці.

Про це повідомляє The Local.

"У кількох шведських містах розповіли, що розглядають можливість встановлення або вже вирішили встановити нові захисні бар'єри на місцях для того, щоб не допустити використання терористами транспортних засобів як зброї для нападів", - пише видання.

В інших містах заявляють, що вони вивчають можливості посилення відеоспостереження для підвищення рівня захисту людей у громадських місцях. Ще в двох містах повідомили, що розглядають можливість підвищення рівня безпеки на вулицях, проте не мають будь-яких конкретних заходів, запланованих на цей момент.

Тим часом на вулиці Дроттнінгатан у Стокгольмі, де минулого місяця в результаті теракту було вбито п'ять осіб, встановлять додаткові фігури бетонних левів як бар'єри для транспортного руху, які важитимуть по три тонни кожен, що втричі більше, ніж фігури, які використовували раніше.

Відзначають, що великі фігури левів будуть розміщені так, щоб транспортні засоби не змогли проїхати прямо, а були змушені повертати, запобігаючи їх прискоренню.

Теракт у Стокгольмі відбувся 7 квітня. Вантажівка врізалася в натовп людей на пішохідній вулиці Дроттнінгатан у центрі шведської столиці. В результаті загинули чотири людини, ще 15 постраждали. Незадовго до теракту вантажівку викрали. У скоєнні теракту підозрюють громадянина Узбекистану Рахмата Акілова. Він визнав свою провину в суді. За словами його адвоката, Акілов усвідомлює, що буде покараний за злочин, який вчинив.

Атака в Стокгольмі стала четвертим за рік терактом в Європі з використанням транспортних засобів. У липні 2016 року вантажівка в'їхала в натовп людей на Англійській набережній у Ніцці, жертвами атаки стали 86 осіб. У грудні 2016 року відбувся теракт у Берліні - вантажівка в'їхала в натовп людей на різдвяному базарі: загинули 11 осіб. У березні 2017 року автомобіль наїхав на людей на Вестмінстерському мосту поряд із будівлею британського парламенту: загинули п'ятеро людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram