ГоловнаСвіт

Сина екс-президента Киргизстану засудили до третього довічного терміну

Засуджений зараз проживає в Лондоні, де він отримав статус біженця.

Сина екс-президента Киргизстану засудили до третього довічного терміну
Максим Бакиев

Першотравневий районний суд Бішкека заочно засудив Максима Бакієва, сина колишнього президента Киргизстану Курманбека Бакієва, до довічного ув'язнення за звинуваченням у корупції та відмиванні грошей.

Про це повідомляє портал Tazabek

Цей вирок став третім довічним терміном для Максима Бакієва.

До цього, в жовтні 2014 року, той самий суд засудив Бакієва до довічного ув'язнення у справі про виведення коштів з Азіяуніверсалбанку (АУБ). За версією слідства, Бакієв, його фінансовий радник Євген Гуревич і голова правління АУБ Михайло Надель у 2010 році вивели з банку два мільярди сомів (близько $50 млн за курсом на 2010 рік).

У квітні 2014 року той самий Першотравневий районний суд виніс довічний вирок синові колишнього президента Киргизстану у справі про замах на бізнесмена Шона Дейлі. Довічний термін також отримав брат колишнього президента Киргизстану, а його самого засудили до 25 років в'язниці.Максим Бакієв проживає в Лондоні, де, за інформацією "Інтерфаксу", він отримав статус біженця. В результаті революції 2010 року в Киргизстані змінилася влада, після чого колишній президент Курманбек Бакієв разом з родиною втік із країни. Колишній киргизький лідер проживає в Білорусі. Влада країни відмовляється видавати його Киргизстану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram