ГоловнаСвіт

Німеччина і Франція домовилися реформувати Євросоюз

Меркель і Макрон готові переглянути європейські угоди.

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон мають намір розробити "дорожню карту" реформ для посилення і зміцнення Євросоюзу і єврозони. Про це лідери двох країн оголосили на спільній прес-конференції в Берліні в понеділок, 15 травня, передає DW.

"У нас є спільна переконаність, що ми зараз повинні займатися не тільки виходом Великобританії з ЄС, але й тим, як ми можемо зробити Євросоюз і, перш за все, єврозону тісніше переплетеними і стійкими до криз", - підкреслила Меркель.

За словами Макрона, потрібно "більше прагматизму, менше бюрократії і потрібна Європа, яка забезпечує захист своїм громадянам". Він також додав, що Франція буде "відкритим, прямим і конструктивним партнером" для Німеччини.

Влада Німеччини готова в рамках процесу реформування ЄС до перегляду європейських угод, "якщо це матиме сенс", зазначила канцлер ФРН.

Аналогічно висловився і французький президент: "Для нас тут немає ніяких табу".

Меркель і Макрон домовилися, що ключові міністри двох держав зустрінуться для обговорення співпраці і спільного плану перетворень незабаром після парламентських виборів у Франції, які пройдуть в середині червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram