ГоловнаСвіт

Манафорт перебуває під слідством у США, - ЗМІ

Прокурор штату Нью-Йорк почав розслідування операцій Пола Манафорта у сфері нерухомості.

Манафорт перебуває під слідством у США, - ЗМІ
Пол Манафорт

Діяльність Пола Манафорта, який певний час очолював президентську кампанію Трампа, а до Революції гідності в Україні був радником президента Януковича, привернула увагу правоохоронних органів США.

Прокурор штату Нью-Йорк почав розслідування операцій Пола Манафорта у сфері нерухомості. Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на американські ЗМІ.

Протягом останніх років Манафорт інвестував мільйони в нерухомість в США, використовуючи фіктивні компанії для купівлі майна в Нью-Йорку, Флориді, Вірджинії та Лос-Анджелесі, пише Newsweek.

Минулого місяця видання The New York Times повідомило, що Манафорт взяв кредитів на 13 млн доларів від компаній, пов'язаних з Трампом, після того як він зі скандалом покинув роботу в передвиборній кампанії республіканців.

Сам Манафорт зараз перебуває під слідством Конгресу і ФБР в рамках розслідування можливого втручання Росії у вибори в США.

Нагадаємо, в серпні минулого року Полу Манафорту довелося подати у відставку з поста глави передвиборного штабу Трампа на тлі скандалу, що розгорівся після публікації в New York Times, в якій повідомлялися деякі подробиці його роботи на Україні. Манафорт був одним з ключових радників Януковича, який втік у Росію в лютому 2014 року.

Манафорт був активним учасником американських виборчих кампаній останніх чотирьох десятиліть і консультував, крім Трампа, різних кандидатів - від Джона Маккейна і Боба Доула до обох президентів Бушів.

Серед закордонних клієнтів Манафорта, крім поваленого президента України Віктора Януковича, преса називала таких одіозних персонажів, як філіппінський диктатор Фердинанд Маркос і багамський прем'єр-міністр Лінден Піндлінг, що обвинувачувався у зв'язках з наркобаронами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram