ГоловнаСвіт

Трамп заявив про своє право ділитися з Росією інформацією про тероризм і інші проблеми

Російська влада назвала фейком інформацію WP про передачу таємної інформації Лаврову.

Трамп заявив про своє право ділитися з Росією інформацією про тероризм і інші проблеми
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп повідомив, що має повне право ділитися з Росією інформацією щодо терористичного угруповання "Ісламська держава" й інших питань, що його турбують.

Про це він написав у своєму Twitter

"Як президент я хотів поділитися з Росією (на відкрито призначеній Білим домом зустрічі) - і я маю повне право робити це - фактами щодо тероризму та безпеки авіаперельотів. Гуманітарні причини, плюс я хотів, щоб Росія значно активізувала боротьбу проти ІДІЛ і тероризму", - написав американський лідер.

Раніше The Washington Post написала, що Трамп під час зустрічі з Лавровим і послом Росії в США Сергієм Кисляком розкрив секретну інформацію про терористів ІДІЛ. Білий дім відкидає цю інформацію.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав інформацію WP про передачу Трампом секретної інформації Лаврову "черговою нісенітницею". "Ми взагалі не хочемо мати відношення до цієї нісенітниці. Ця повна дурниця, тут немає теми для підтвердження або спростування", - наголосив Пєсков.

У російському МЗС інформацію WP назвали фейком. За словами представника відомства Марії Захарової, 11 травня вона попереджала про те, що американські ЗМІ "планували видати "сенсацію". "Задумка полягала ще і в тому, щоб прикрасити її не менш "секретними" фотографіями з минулої зустрічі, що повинно було надати черговому фейку обґрунтованості й достовірності", - написала Захарова на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляли раніше, Білий дім не очікував, що російський уряд дозволить своєму державному інформагентству публікувати фотографії зустрічі президента США Дональда Трампа і міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. Фото зустрічі були оприлюднені агентством ТАСС, а також у соцмережах МЗС РФ. Білий дім не розповсюджував фотографії зустрічі, хоча офіційний фотограф також був присутній в Овальному кабінеті. "Вони нас обдурили. У цьому вся проблема з росіянами - вони брешуть", - сказав представник Білого дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram