ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві перекрили Манежну площу, почалися затримання (оновлено)

При вході на Червону площу поставили металошукачі.

У Москві перекрили Манежну площу, почалися затримання (оновлено)
Красная плоащдь
Фото: EPA/UPG

Манежну площу в центрі Москви перекрили металевими загородженнями.

Про це у себе в "Твіттері" написав блогер Ілля Варламов.

За його словами, загородження з'явилися і на Красній площі. У центр міста, за словами Варламова, стягнули бійців ОМОН і Росгвардії.

Журналіст радіостанції "Ехо Москви" Володимир Варфоломеєв в своєму "Інстаграм" написав, що при вході на Червону площу поставили металошукачі.

Також Варламов повідомив, що на Манежній площі поліція затримала підлітка.

Оновлення: На Манежній площі поліція затримала 18-річного юнака для перевірки документів. Разом з ним поліцейські затримали чоловіка, який перед цим кілька разів запитав у підлітка про те, що він робить на площі, і зажадав, щоб він йшов додому. Про це повідомляє "Дождь".

До затримання співробітниками поліції підліток розповідав співробітникам ЗМІ, що оточили його, про те, навіщо він прийшов на Манежну площу. За його словами, він прийшов в центр Москви для прогулянки і «виконання 31-ї статті Конституції Росії». Після цього до нього підійшов невідомий чоловік і кілька разів запитав його про те, що він тут робить. Після цього чоловік почав вимагати, щоб юнак йшов додому. Потім до них підійшли співробітники поліції і попросили їх обох пройти з ними для встановлення особи і перевірки документів.

Раніше про можливе обмеження доступу на Червону площу 2 квітня попереджала Федеральна служба охорони. Такий захід хотіли застосувати в зв'язку з репетицією Параду перемоги до 9 травня.

В останні кілька днів у соцмережах почали з'являтися заклики до участі в акції протесту в Москві 2 квітня. У поліції міста застерегли громадян від участі в цій акції і зазначили, що мерія міста не отримувала заявок на проведення заходу. У Генпрокуратурі зажадали заблокувати сторінки в соцмережах із закликами до участі в акціях.

Напередодні стало відомо, що Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про заклики до масових безладів у Москві. Особистості людей, що розміщували їх в інтернеті, встановлюються. Про свою непричетність до організації акції 2 квітня заявили голова Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний, представники "Відкритої Росії" і партії "Яблуко", а також руху "Солідарність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram