ГоловнаСвіт

Поліція уточнила кількість загиблих у результаті теракту в Лондоні

Інформацію про особу нападника в поліції не розкривають.

Поліція уточнила кількість загиблих у результаті теракту в Лондоні
Теракт в Лондоне
Фото: EPA/UPG

Голова контртерористичного підрозділу Скотленд-Ярду Марк Роулі заявив, що жертвами теракту в Лондоні стали три людини.

Про це повідомляє ВВС

У результаті теракту загинули жінка віком 50 років і чоловік віком 40 років, а також 48-річний поліцейський, співробітник служби охорони парламенту Кіт Палмер. Окрім того, близько 40 осіб отримали поранення, з них семеро в критичному стані.

Раніше поліція провела рейди в Лондоні, Бірмінгемі й інших містах Великобританії. Правоохоронні органи затримали сімох осіб у рамках розслідування теракту. При цьому Роулі зазначив, що терорист діяв один, натхненний "міжнародним тероризмом".

Нагадаємо, в Лондоні 22 березня терорист в'їхав у натовп людей біля будівлі парламенту. Потім він вибіг із машини на територію парламенту. Поліцейські відкрили по ньому стрілянину і вбили його. Повідомляли, що жертвами нападу стали п'ятеро людей.

The Independent назвала загиблого терориста  громадянином Великобританії Абу Іззадіном, також відомого під ім'ям Тревор Брукс. Видання зазначає, що чоловік провів деякий час у в'язниці за сприяння в терористичній діяльності. При цьому ABC із посиланням на адвоката Іззадіна пише, що він усе ще перебуває у в'язниці. Своєю чергою, співробітники поліції не розкривають інформацію про особу нападника.

Рівень терористичної небезпеки в Великобританії не буде змінено після теракту, заявила прем'єр-міністр країни Тереза Мей, пише The Guardian.

"Рівень терористичної небезпеки у Великобританії вже деякий час визначено як "серйозний", і це не зміниться", - заявила вона. Британські спецслужби визначають п'ять рівнів терористичної небезпеки від "низького" до "критичного". "Серйозний" рівень - другий за ступенем небезпеки після "критичного" і означає, що атака "дуже ймовірна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram