ГоловнаСвіт

У Нігерії чотири смертниці-підлітки скоїли теракт, є жертви

Дівчата постукали в двері одного з будинків, а потім підірвали свої вибухові пристрої.

У Нігерії чотири смертниці-підлітки скоїли теракт, є жертви
Теракт в Нигерии (Архив)
Фото: EPA/UPG

Четверо дівчат-підлітків підірвалися в житловому районі в місті Майдугурі на північному сході Нігерії, в результаті чого загинули дві людини і 16 отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на прес-секретаря Національного агентства з надзвичайних ситуацій Абдулкадіра Ібрагіма.

"Чотири дівчини-смертниці підліткового віку і двоє інших людей загинули", - сказав прес-секретар.

Повідомляють, що дівчата постукали в двері одного з будинків, а потім підірвали свої вибухові пристрої. Інцидент стався вночі, близько 01:15 за місцевим часом.

На думку місцевої влади, за атакою стоять бойовики радикального ісламістського угруповання "Боко Харам".

Угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), створене в 2002 році, діє в основному на території Нігерії. Прихильники організації виступають за введення в країні законів шаріату і боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року воно змінило назву на "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави". Місяцем раніше ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Жертвами "Боко Харам" за вісім років стали понад 15 тис. осіб, ще два мільйони стали вимушеними переселенцями.

Як повідомляли раніше в січні, в Нігерії смертниці почали використовувати дітей

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram