ГоловнаСвіт

Партія Рютте перемогла на виборах у Нідерландах

Від підсумків голосування залежить доля УА України і ЄС.

Партія Рютте перемогла на виборах у Нідерландах
Фото: EPA/UPG

На парламентських виборах у Нідерландах перемогла праволіберальна Народна партія за свободу і демократію, очолювана прем'єр-міністром країни Марком Рютте.

Після опрацювання понад 90% бюлетенів її результат становить 21,2% голосів, повідомляє DW з посиланням на агентство dpa.

Такий підсумок дозволить партії Рютте отримати в парламенті країни 33 депутатські місця. Правопопулістська Партія свободи на чолі з Гертом Вілдерсом набирає приблизно 13,1% голосів, що дозволяє їй отримати 20 депутатських мандатів зі 150. По 19 місць у парламенті можуть зайняти представники ліволіберальної партії "Демократи-66" і "Християнсько-демократичного заклику".

Для формування владної коаліції Рютте необхідно заручитися підтримкою 76 депутатів. Напередодні голосування він підкреслив, що ймовірність союзу його партії з правопопулістами дорівнює нулю.

Нагадаємо, від результатів виборів у Нідерландах залежить доля Угоди про асоціацію України і ЄС. Рютте виступає за ратифікацію договору, тоді як Партія свободи - проти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram