ГоловнаСвіт

Інтерпол оголосив у розшук чотирьох підозрюваних у вбивстві Кім Чон Нама

У справі про вбивство брата Кім Чен Ина з'явилися два нові підозрювані.

Інтерпол оголосив у розшук чотирьох підозрюваних у вбивстві Кім Чон Нама
Интерпол

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук чотирьох громадян КНДР, підозрюваних у причетності до вбивства брата лідера КНДР Кім Чен Ина - Кім Чон Нама.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на поліцію Малайзії.

Організація присвоїла розшуку чотирьох громадян КНДР "червоний код", що означає їх пошук з метою арешту або притягнення до суду, але це не ордер на їх арешт.

Раніше влада Малайзії зверталася в Інтерпол із таким запитом. У поліції Малайзії також повідомили, що в справі про вбивство Кім Чон Нама з'явилися два нові підозрювані. Імовірно, вони в Малайзії. Крім них, у причетності до вбивства брата лідера КНДР розшукують чотирьох громадян Північної Кореї, які перебували в аеропорту Куала-Лумпура поруч із Кім Чон Намом, коли його отруїли отрутою швидкої дії.

Кім Чон Нама вбили 13 лютого. За попередньою версією, група людей оточила Кім Чон Нама біля стійки реєстрації в аеропорту, після цього жінка накинула йому на обличчя просочену отрутою хустку. Двох жінок, підозрюваних у вбивстві Кім Чон Нама, майже відразу затримала малайзійська поліція.

Убивство Кім Чон Нама спровокувало дипломатичний скандал між Малайзією і КНДР. На початку березня Малайзія вислала з країни посла КНДР - в КНДР ухвалили аналогічне рішення стосовно малайзійськоо посла. МЗС КНДР також заявило про те, що громадянам Малайзії, які перебувають на території Північної Кореї, заборонено виїзд з країни. Після цього прем'єр Малайзії оголосив, що громадян захопили в заручники, і наклав заборону на виїзд зі своєї країни громадянам КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram