ГоловнаСвіт

Трамп переніс підписання нового імміграційного указу, - Reuters

Підписання указу очікується "в будь-який час наступного тижня".

Трамп переніс підписання нового імміграційного указу, - Reuters
Трамп
Фото: EPA/UPG

Нову версію імміграційного указу президента США Дональда Трампа буде опубліковано наступного тижня.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерело в Білому домі.

За даними співрозмовника агентства, підписання указу очікується "в будь-який час наступного тижня". Наприкінці минулого тижня Трамп обіцяв підписати новий міграційний указ на поточному тижні. Американський лідер тоді пояснив, що нова версія указу буде написана "з урахуванням того, що я вважаю дуже поганим рішенням". Під цим він мав на увазі рішення американських судів про блокування дії його попереднього розпорядження з питання імміграції.

Наприкінці січня Трамп підписав указ, що забороняє в'їзд у США громадянам Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану, а також припиняє прийом біженців на 120 днів.

Після цього в декількох американських містах спалахнули акції протесту. З критикою імміграційного указу Трампа виступили 127 великих компаній, у тому числі Microsoft, Google, Apple, Facebook, Twitter, SpaceX і Uber.

На початку лютого федеральний суд штату Вашингтон призупинив дію указу. Це рішення пізніше підтримав апеляційний суд у Сан-Франциско. Мін'юст США заявив, що не звертатиметься до судів вищої інстанції для перегляду цих рішень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram