ГоловнаСвіт

У Сенаті США запропонували скоротити вдвічі видачу грін-карт

Програма возз'єднання сімей може бути урізана, а лотерея - скасована.

У Сенаті США запропонували скоротити вдвічі видачу грін-карт
Фото: partbilet.ru

Американські сенатори з Республіканської партії Том Коттон і Девід Пердью розробили законопроект про різке скорочення легальної імміграції в США. Вони пропонують скоротити з мільйона до 500 тис. щорічну кількість дозволів на проживання в США.

Про це пише Reuters.

Це пропонується зробити за рахунок ускладнення імміграції через возз'єднання сімей - пріоритет буде тільки для найближчих родичів: подружжя та неповнолітніх дітей. Також законопроект передбачає скасування лотереї Green Card, за якою щорічно вид на проживання отримували 50 тис. осіб. Кількість грін-карт для біженців буде обмежено 50 тис. на рік.

У той же час законопроект не стосується іноземців, які їдуть в США по робочих візах.

Коттон і Пердью стверджують, що консультувалися з президентом Дональдом Трампом щодо цієї пропозиції. Водночас видання зазначає, що для імміграційної реформи необхідна підтримка "демократів", а вони категорично проти. Тому сенатори визнають, що законопроект найближчим часом розглядатися не буде. "Ми сподіваємося, що побачимо його в Сенаті в цьому році", - заявив Коттон на прес-конференції.

Нагадаємо, що 27 січня президент США Дональд Трамп тимчасово заборонив в'їзд у країну громадянам семи мусульманських країн - Сирії, Ємену, Іраку, Ірану, Судану, Лівії та Сомалі. Підписання розпорядження викликало акції протесту в найбільших аеропортах. Проти виступила навіть в.о. генерального прокурора США, за що поплатилася посадою.

3 лютого Федеральний суд в Сіетлі тимчасово призупинив дію розпорядження Трампа. Держдепартамент, міністерство внутрішньої безпеки і прикордонна служба США заявили, що готові виконувати рішення суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram