ГоловнаСвіт

МВС Росії створило робота для перевірки публікацій на екстремізм

"Фоб" розроблено для дослідження матеріалів з поєднанням вербальних, візуальних і аудіокодів.

МВС Росії створило робота для перевірки публікацій на екстремізм
Фото: vesti.ru

МВС Росії представило новий технологічний проект, призначений для автоматизації досліджень матеріалів екстремістської спрямованості.

Апаратно-програмний комплекс "Фоб" є комп'ютерним комплексом, оснащеним інформаційно-пошуковою системою екстремістських матеріалів, передає РИА Новости.

"Цей комплекс дозволяє автоматизувати складні дослідження, в тому числі знаходити дублікати раніше досліджених зображень, ототожнювати символи, перевіряти відео за стоп-кадрами, якщо раніше таке вже було визнане екстремістським. У тому числі якщо в зображенні використана текстова фраза-символ, яку часто застосовують з екстремістською метою, то експерт може в пошуковій системі виявити аналоги", - розповів поліцейський експерт, який демонстрував новинку експертно-криміналістичного центру МВС Росії на ХХ міжнародній виставці засобів забезпечення безпеки "Інтерполітех 2016".

"Фоб" розроблено для дослідження матеріалів з поєднанням вербальних, візуальних і аудіокодів, що дозволяє оперативно виявити матеріал з ознаками екстремізму і подати на аналіз експертам.

Нагадаємо, у вересні 2015 року двох жителів Томської області оштрафували на 3 тис. рублів за розміщення в інтернеті знаменитого мультиплікаційного фільму про Дональда Дака. Підсудним інкримінувалося порушення статті 20.29 КоАП РФ (поширення екстремістських матеріалів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram