ГоловнаСвіт

Колумбійська опозиція хоче домовитися про нову мирну угоду з повстанцями

Раніше опозиція відкидала можливість переговорів з повстанцями.

Колумбійська опозиція хоче домовитися про нову мирну угоду з повстанцями
Фото: moe-online.ru

Представники колумбійської опозиції хочуть брати участь у переговорах з повстанцями Революційних збройних сил Колумбії (FARC) про нову мирну угоду.

З такою заявою виступив лідер опозиції, екс-президент Колумбії Альваро Урібе, повідомляє агентство Рейтер.

Урібе був одним із керівників кампанії "Ні" і агітував голосувати проти попередньої мирної угоди на національному референдумі. "Зараз в інтересах досягнення національної угоди представнику кампанії "Ні" варто було б певним чином поспілкуватися з FARC", - сказав Урібе.

Відзначимо, що раніше він заявляв, що його партія "Демократичний центр" не зустрічатиметься з повстанцями.

Як зазначає Рейтер, діючий президент Колумбії Хуан Мануель Сантос останні кілька днів зустрічається з опонентами, щоб сформувати консенсус щодо мирної угоди. "У телевізійному зверненні він заявив, що переговори просуваються, і до четверга він буде збирати пропозиції від опозиції перед тим, як обговорити їх з FARC", - пише агентство.

Нагадаємо, Мануель Сантос отримав Нобелівську премію миру 2016 року за досягнення угоди, яка мала б припинити збройне протистояння між урядом і FARC, що триває кілька десятиліть. Однак колумбійці на референдумі відмовилися прийняти умови угоди, відхиливши її з перевагою в 0,5%.

Пізніше стало відомо, що президент Колумбії віддасть гроші за премію миру жертвам громадянської війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram