ГоловнаСвіт

Голова МЗС Литви: Росія - не партнер у вирішенні сирійського питання, а фактор цього конфлікту

Лінкявічус вважає логічними ініціативи, пов'язані з введенням нових антиросійських санкцій.

Голова МЗС Литви: Росія - не партнер у вирішенні сирійського питання, а фактор цього конфлікту
Линас Линкявичюс

Голова МЗС Литви Лінас Лінкявічус вважає, що Росія є не партнером у вирішенні сирійського питання, а фактором цього конфлікту.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Die Presse.

"Росія - це не партнер у вирішенні сирійського питання, а фактор цього конфлікту. Кремль будь-якими способами хоче домогтися контролю над Сирією, в тому числі ставлячи на кін гуманітарні зусилля. Москва не зупиняється ні перед чим - про це свідчить обстріл гуманітарного конвою", - підкреслив литовський міністр.

"Серед західних урядів є ті, хто говорить про можливі військові злочини Росії в Сирії", - зазначив міністр, назвавши логічними ініціативи, пов'язані з введенням нових антиросійських санкцій.

"Безсумнівно, нам необхідний і діалог, і дипломатичні зусилля. Але головне в цьому питанні полягає в тому, як саме ми ведемо цей діалог. Іноді як правильну тактику розглядають поступки і компроміс. Але інша сторона сприймає їх як слабкість. І прикладів цього маса - Сирія вкотре відкриває нам очі. Займаючи яку-небудь позицію, ми повинні залишатися вірними їй і послідовними. Однак раз у раз в бік Росії надходять суперечливі сигнали, і це мене вражає", - пояснив Лінас Лінкявічус.

На думку голови литовського МЗС, вимоги деяких країн ЄС - наприклад Угорщини чи Словаччини - скасувати антиросійські санкції служать, судячи з усього, певним короткостроковим цілям, можливо, якимось діловим інтересам. "Але ж у минулому було вже стільки уроків", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше сьогодні Рада закликала Радбез ООН розслідувати військові злочини Росії в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram