ГоловнаСвіт

МЗС Британії звинуватило Росію в співучасті у військових злочинах у Сирії

МЗС Британії звинуватило Росію в співучасті у військових злочинах у Сирії
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Великобританії Борис Джонсон назвав авіаудари по госпіталях у Сирії військовими злочинами, що унеможливлюють відновлення переговорів про закінчення громадянської війни, і розкритикував сирійського президента Башара Асада і Москву.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Режим Асада, який далі лютує проти населення Алеппо, і співучасть росіян у тому, що очевидно належить до військових злочинів - бомбити лікарні, знаючи, що це лікарні і нічого, крім лікарень, - усе це робить неможливим відновлення мирних переговорів", - сказав міністр у неділю, 2 жовтня, на щорічному з'їзді Консервативної партії.

Сирійська армія, а також підтримувані Іраном бійці, які спираються на допомогу російської військової авіації, почали наступ на утримувану опозицією частину Алеппо, другого за величиною міста країни. За повідомленням ООН, удари практично знищили систему охорони здоров'я Алеппо, де в облозі перебувають сотні тисяч мирних жителів.

У суботу російські літаки і війська Асада масовано бомбили утримувані опозицією райони всередині і навколо Алеппо. Повстанці і рятувальники звинуватили їх у знищенні одного з головних місцевих шпиталів, у результаті чого загинули принаймні два пацієнти.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро також назвав атаки на Алеппо і медичні установи військовим злочином. Він повідомив, що Париж скликає засідання Радбезу ООН, щоб спробувати "зупинити цю неприпустиму трагедію". Як "військовий злочин" розцінив раніше спалах насильства в Алеппо і генсек ООН Пан Гі Мун. Нагадаємо, що напередодні в ООН закликали сторони конфлікту в Сирії дати можливість вивезти з Алеппо хворих і поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram