ГоловнаПолітика

Геращенко закликала світ відреагувати на затримання українського журналіста в Москві

Віце-спікер звинуватила Росію в спробі зірвати мінський процес.

Геращенко закликала світ відреагувати на затримання українського журналіста в Москві
Фото: LB.ua

Україна проситиме міжнародну спільноту дати оцінку затриманню українського журналіста Романа Сущенка в Москві.

Про це сказала віце-спікер парламенту Ірина Геращенко на брифінгу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Це повторення сталінських часів, у списках "шпигунів" є і Солошенко, і Юрій Супрун. А тепер вони кажуть повну маячню з приводу українського журналіста, історика. Неприпустимо, коли МЗС дізнається про затримання українського громадянина від правозахисників. Повинна бути реакція не тільки України. Світ повинен відреагувати", - заявила віце-спікер.

Геращенко також підкреслила, що це затримання повинно вплинути на тих, хто виступає за зняття санкцій з Росії чи за їхнє пом'якшення. Віце-спікер передбачає, що справа Сущенка - це новий випадок у низці подій, пов'язаних з мінським процесом.

"Була зірвана відеоконференція, яка мала бути спочатку в п'ятницю, а потім у понеділок. Проходять "праймериз" можливих учасників виборів, це відбувається без українського законодавства, немає міжнародних спостерігачів і ОБСЄ. Це спроба дискредитувати мінську робочу групу і зірвати Мінські угоди. Ми будемо апелювати до міжнародного співтовариства. На цьому тлі виглядають дивно будь-які розмови про пом'якшення санкцій", - сказала Геращенко.

Нагадаємо, Сущенка, який працює в агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року, затримали 30 вересня. Він перебував у відпустці і прибув до Москви в приватних цілях.

Федеральна служба безпеки Росії назвала Сущенка полковником, кадровим співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram